HTML

Kanári-Szigetek

A Kanári-szigetek : La Gomera

2010.06.21. 10:43 Nutrilite

Amikor a Kanári-szigetekről beszélünk, akkor többnyire Tenerife vagy Gran Canaria ugrik be mindenkinek, pedig nem szabad megfeledkezni a szigetcsoportot alkotó kisebb szigetekről sem! Akár Tenerife, akár Gran Canaria nyaralásunk úticélja, egy egy napos kirándulásra mindenképp megéri meglátogatni La Gomera szigetét is! Néhány gondolat La Gomeráról kedvcsinálónak:

La Gomerát formája miatt Isla Redonda vagy Kerek sziget néven is emlegetik. Főképp az aktív pihenést kedvelők látogatják, mivel strandjai inkább kavicsosak, a babérerdők és a hegyvidék viszont kiváló túraútvonalakat biztosítanak. A történelmi látnivaló kevesebb, mint azt Gran Canaria -n vagy Tenerife -n megszokhattuk, viszont meredek szurdokai, sziklás hegycsúcsai és a hangulatos völgyek kárpótolják a kedves utazót! A Garajonay Nemzeti Park a turisták egyik kedvenc célpontja, itt található a világ egyik legöregebb természetes erdeje is.

La Gomera és Tenerife szigete között mindössze 32 km távolság van. A komp Los Cristianos kikötőjéből indul, és 1 óra 40 perc alatt ér La Gomerára, de választhatjuk a szárnyashajót, ami 45 perc alatt megteszi az utat. Gran Canariáról gyorsabb, ha a légi utat választjuk.

 


 

Szólj hozzá!

Címkék: kanári szigetek garajonay nemzeti park la gomera

A bejegyzés trackback címe:

https://kanari-szigetek.blog.hu/api/trackback/id/tr562097492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása